Lactobacillus reuteri -maitohappobakteeria saa Rela Tabs -purutableteista, Rela Juomajauheesta sekä erityisesti vauvoille tarkoitetuista Rela Tipoista.

Tutkittu päiväannos on 100 milj. maitohappobakteeria jonka saa:

  • Yhdestä Rela Tabs -purutabletista
  • Viidestä Rela Tipat -tipasta
  • Yksi pussillinen Rela Juomajauhetta sisältää 10-kertaisen annoksen maitohappobakteeria (1x 10^9) verrattuna purutablettiin ja päivittäiseen tippa-annokseen.

Voit aloittaa Rela Tabsin käytön pari päivää ennen ulkomaan matkaa. Rela Tabs sopii hyvin matkakäyttöön: hyvänmakuinen purutabletti on helppo ottaa kerran päivässä ja purkki säilyy huoneenlämmössä.

Rela Tabs + D-vitamiini -purutabletin sisältämä appelsiiniaromi sekä Rela Tabs Sitruunan sitrusaromi voivat sisältää sitrushedelmistä peräisin olevia ainesosia, joten niiden käyttöä ei suositella sitrusallergisille. Rela Tabs Mansikka -purutabletissa käytetty mansikka-aromi ei ole eristetty aidosta mansikasta, eli tuote ei sisällä mansikkaa. Rela Tabs Raikas Omena -purutabletissa omena-aromi ei ole eristetty aidosta omenasta, eli tuote ei sisällä omenaa.

Rela-tuotteet löydät apteekeista ja esimerkiksi alla olevista apteekkituotteita myyvistä verkkokaupoista:

Rela-tuotteet apteekeista.

Valmisteen kliininen näyttö ratkaisee. Kansainvälistä, kliinistä ja julkaistua näyttöä tulisi olla valmisteen tehosta sekä turvallisuudesta.

Maitohappobakteerin tehoa ei voida mitata bakteerien määrässä. Eri valmisteet sisältävät eri kantoja, eivätkä kannat ole keskenään vertailtavissa. Jokaisessa kannassa on määrä, joka on tutkimuksissa havaittu tehokkaaksi.

Rela-tuotteet sopivat raskaana oleville. Rela Tabs ja Rela Tipat -tuotteiden sisältämät Lactobacillus reuteri Protectis® -maitohappobakteerit ovat luonnollisesti ihmisen äidinmaidossa olevia hyviä bakteereja.

Pullon sisällä on pieni valkoinen liuska, joka parantaa tuotteen säilyvyyttä. Liuska on muotoiltu siten, ettei se tuki annostelijaa eikä sitä tule poistaa pullosta. Rela Koliikkitipat -pullolla on erinomainen säilyvyys.

Rela Tippojen ainesosat ovat auringonkukkaöljy, kookos-/palmuöljy, stabilointiaine E 551 sekä Lactobacillus reuteri –maitohappobakteerit. Rela Tipat + D3 sisältää lisäksi D3-vitamiinia. Rela Tipat ei sisällä laktoosia eikä maidon proteiineja. Säilöntäaineeton.

Ei ole haittaa, valmiste sisältää vain maitohappobakteereja ja öljyjä. Rela Tipat + D3 -tuotteen kohdalla kannattaa huomioida, että D-vitamiinin suurin hyväksytty päiväannos pitkäaikaisessa käytössä lapsilla on 25-50 mikrog.

Voi, koska Rela Tipat ei sisällä laktoosia eikä maidon proteiineja.

Ei sisällä. Ainesosat ovat auringonkukkaöljy, kookos- / palmuöljy, Lactobacillus reuteri Protectis® –maitohappobakteerit.

Rela® Juomajauhe on elektrolyyttejä, glukoosia, Lactobacillus reuteri Protectis® maitohappobakteereja ja sinkkiä sisältävä appelsiininmakuinen juomajauhe ripulin ja oksennustaudin ruokavaliohoitoon.

Rela Juomajauhe sisältää kliinisesti tutkittua Lactobacillus reuteri Protectis® maitohappobakteeria, joka tutkitusti lyhentää ripulin kestoa. Tuottteen käyttö korjaa ripuliin ja oksennustautiin liittyvää elektrolyytti- ja nestetasapainon häiriötä. Lisäksi tuote sisältää sinkkiä, joka edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Yksi annospussi sisältää 4 mg sinkkisulfaattia, josta sinkkiä on 1,5 mg. Rela Juomajauheesta saatava päivittäinen sinkkimäärä riippuu nautittujen pussien määrästä. Suositeltu päivittäisannos on 1-5 jauhepussia, jolloin päivittäinen sinkin saanti on 1,5 mg – 7,5 mg.

Rela Juomajauhe ei sisällä yleisimpiä allergeenejä eli maitoa, viljoja tai gluteenia, soijaa, kananmunaa, pähkinöitä tai siemeniä eikä kalaa tai äyriäisiä. Rela Juomajauhe on myös laktoositon eikä se sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Rela Juomajauheen sisältämä appelsiiniaromi voi sisältää sitrushedelmistä peräisin olevia ainesosia, joten sen käyttöä ei suositella sitrusallergisille.

Appelsiiniaromi sisältää maissista peräisin olevaa maltodekstriiniä. Myös tuotteen ainesosana käytetty glukoosi on peräsin maissista, mutta tuote ei kuitenkaan sisällä maissijäämiä.

Tästä ei ole haittaa. Suositellaan kuitenkin huoneenlämpösäilytystä.

Valmis juoma säilyy jääkaapissa (alle 6°C) 6 tunnin ajan, huoneenlämmössä 3 tunnin ajan.

Jauhepussin sisältö lisätään 2,5 dl kylmää vettä, ja sitä tulee sekoittaa lusikalla kunnes jauhe on kokonaan liuennut. Koska tuotteen vesipitoisuus on hyvin alhainen, sen liukeneminen kestää muutamia sekunteja.