Lactobacillus reuteri – ihmiselle luontainen maitohappobakteeri

VAHVAT JA MONIPUOLISET RELA-MAITOHAPPOBAKTEERIT

Lactobacillus reuteri Protectis® on ihmiselle luontainen maitohappobakteeri. Sitä on luontaisesti eristetty ihmiskehon eri osista, mm. äidinmaidosta, suusta ja vaginasta. Lactobacillus reuteri on tutkitusti yksi harvoista maitohappobakteereista, joka on luontaisesti säilynyt ihmiselimistössä evoluution alkuajoista lähtien. Lactobacillus reuteri on evoluution aikana kehittynyt toimimaan tiiviissä yhteistyössä ihmiselimistön kanssa. Keskustelukanavana toimii suolisto, joka lähettää viestejä elimistön tilanteesta aivoihin ja puolustusjärjestelmän osiin.

Elämäntapamme ovat muuttuneet erittäin paljon viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana ja se on jättänyt jälkensä meihin. Monet elämäntapojen muutoksista ovat olleet suolistobakteeriston kannalta epäsuotuisia, eikä suolistomikrobistomme ole välttämättä ehtinyt sopeutumaan nopeisiin ja suuriin muutoksiin. Näitä ovat mm. antibiootit ja muut lääkkeet, liika hygieenisyys, keisarinleikkaukset, epäterveelliset ruokatottumukset, liika harjoittelu, matkailu ja stressaava elämäntyyli. Elämäntyyli vaikuttaa todistetusti myös Lactobacillus reuteri maitohappobakteerin elinvoimaisuuteen. Papua Uusi Guinean kansoilla L.reuterin luontainen esiintyvyys suolistomikrobistossa on 100 %, mutta amerikkalaisilla sitä ei esiinny suolistossa luontaisesti lainkaan. Maitohappobakteerivalmisteilla voimme tutustuttaa suolistollemme uudelleen sieltä kadonneen bakteerikannan.

Maitohappobakteerit jaetaan perheisiin, joilla on tunnistettava suku, laji ja kanta. Hyvä tapa selkeyttää tätä on verrata niitä vaikka koirarotuihin. Eri bakteerikannoilla on keskenään erilaisia luonteenpiirteitä, vahvuuksia ja heikkouksia ihan kuten eri koiraroduilla. Tämän vuoksi bakteerien tutkimustuloksetkin ovat aina kantakohtaisia ja näin ollen myös tarvittavat bakteerimäärät ovat jokaisella kannalla omansa ja perustuvat tutkimuksissa käytettyihin annoksiin.

Lactobacillus reuteri Protectis® on yksi maailman tutkituimmista bakteerikannoista. Sillä on tehty 130 kliinistä tutkimusta, joissa on ollut mukana yli 12 000 henkilöä. L. reuteri on tutkimuksissa todettu turvalliseksi vauvoille, lapsille ja aikuisille. Osa tutkimuksista on toteutettu kaikkein herkimmillä eli keskosvauvoilla ja alhaisen immuunivasteen omaavilla aikuisilla ja niissäkin tutkimuksissa L.reuteri on todettu turvalliseksi.