Viisi kysymystä maitohappo­­bakteereista

Mitä maitohappobakteerit tekevät elimistössä?

Ne kiinnittyvät suolen seinämään ja tasapainottavat suolen omaa mikrobikantaa, lisäävät hyvien bakteerien määrää ja vievät tilaa pahoilta bakteereilta. Maitohappobakteerit osallistuvat myös aineenvaihdunnallisiin reaktioihin, ja niillä on merkitystä kehon puolustusjärjestelmälle.

Miksi mikrobikantaa kannattaa tasapainottaa?

Hyvinvointi lähtee suolistosta ja suoliston hyvinvoinnin ydin on terve bakteerikanta. Bakteerikannalla on merkitystä koko kehon hyvinvoinnille muun muassa puolustusjärjestelmän ja ravintoaineiden imeytymisen kautta.

Miten tasapainon voi säilyttää?

Suoliston tasapainon voi säilyttää syömällä itselle sopivaa ruokaa, jossa on runsaasti kasviksia ja riittävästi kuitua. Myös liiallisen stressin ja turhien antibioottikuurien välttäminen on tärkeää. Sopiva maitohappobakteerivalmiste ylläpitää suoliston tasapainoa myös vaativissa tilanteissa.

Missä tilanteissa maitohappobakteereita kannattaisi käyttää?

Maitohappobakteereita voi käyttää päivittäin ylläpitämään suoliston toimintaa. Niitä voi käyttää myös kuurimaisesti esimerkiksi matkoilla tai antibioottihoidon yhteydessä.

Miten voin valita oikean tuotteen?

Kysy apteekista tuotteita, jotka sisältävät hyvin tutkittuja maitohappobakteereja. Esimerkiksi Lactobacillus reuteri -maitohappobakteerilla on vahvaa näyttöä useista eri tutkimuksista.

Kysymyksiin vastasi ravitsemusasiantuntija, FT, Kajsa Kajander